"Een ontwikkeling zet je zelf in gang door ja te zeggen tegen jezelf.”

Dru Yoga

Als gediplomeerd DRU-yogadocent bied ik in mijn praktijk ook yogalessen, zowel voor volwassenen als kinderen.

DRU-yoga en meditatie is een passie voor mij en na jaren les te hebben gehad ben ik de DRU docenten-opleiding gaan volgen. Yoga helpt mij enorm om de balans goed te bewaken, geeft direct energie en creëert rustpunten in de drukte en gebeurtenissen van alle dag.  Dat werkt door naar diepere lagen, emotioneel, mentaal en spiritueel. De kracht die ik in DRU-yoga ontmoet, versterkt mijn gehele vermogen. Deze gave kan ik nu mede inzetten in alles wat ik doe in mijn leven, in mijn werk als kunstzinnig therapeut en bij het biografisch werk.

DRU-yogadocent

DRU-yoga is een vorm van yoga, die staat voor een vloeiende manier van bewegen, afgestemd op de ademhaling, waardoor energie vrijkomt. Door de gewrichten zacht te houden, niet op slot te zetten, kan energie blijven stromen. Het vooraf activeren van het lichaam stimuleert het lichaamsbewustzijn en de bloedsomloop.

DRU-yoga werkt met bewegingsreeksen en houdingen die in ieders eigen tempo uitgevoerd kunnen worden en binnen de eigen mogelijkheden of eventuele beperkingen. Het aanspreken van buik-en bekkenbodemspieren, de houding en balans van de wervelkolom vormen de basis van waaruit de oefeningen opgebouwd worden (kernstabiliteit). Oefeningen, gericht op de draaiing en golvende beweging van de wervelkolom stimuleren een sterke en flexibele wervelkolom.

Door het bewust uitvoeren van de bewegingen is een stiltepunt in zichzelf te ervaren, waardoor in de oefening rust en meditatie gevoeld kan worden. DRU-yoga brengt je meer en dieper in contact met jezelf, je gevoelens en verlangens, met wie je werkelijk bent. DRU-yoga is ‘a way of life’.

DRU yoga en kunstzinnige therapie
Tijdens het geven van kunstzinnige therapie bemerk is soms dat de ademhaling erg oppervlakkig is of het lichaam is heel gespannen. Op zo’n moment bied ik oefeningen aan die hierbij passen. Dit kunnen ademhalingsoefeningen zijn maar ook soms toewerken naar bewustzijn van het lichaam en ontspanningsoefeningen. Hierdoor is DRU-yoga en het  ‘lichaamswerk’ ondersteunend en versterkend werken bij kunstzinnige therapie en/of in biografisch onderzoek.

Bewust worden van lichaam en geest en in contact komen met je diepere gevoelens en verlangens brengt je dichter bij je eigen kern.
Pijn, verdriet, spanning en stress kunnen onderzocht, aangepakt en getransformeerd worden. Je brengt jezelf in een ontwikkeling, waardoor energie letterlijk weer kan gaan stromen.

DRU-yoga, kunstzinnige therapie en biografisch onderzoek hebben een grote positieve impact bij stress- en burn-out klachten, psychosomatische klachten, gezondheidsverlies en opgelopen trauma.

Zo heb ik DRU-yoga lessen gegeven in asielzoekerscentra maar ook tijdens creatieve weken bij Jump4 art in Andalusië.