Etappe 12, Holten - Laren 14-1-2022

Etappe 12, Holten naar Laren 14-1-2022

Vrijdag 14 januari  etappe 12, van holten naar Laren.
Met een grijs wolkendek maar droog helder weer op stap gegaan, de 12e etappe alweer. Helaas is Jos nog aan het herstellen van zijn knieblessure en heeft Ernst de honneurs waargenomen! Helaas was de partner van Ernst ook in de lappenmand, dus samen op pad voor de Bondekoschool en de Pygmeeën in Uganda! Dit keer allebei met eigen auto naar Laren, dat maakt t iets makkelijker. Met andere auto op naar Holten! Grappig als je dan in een dorpje komt wat al “bekend” is. 
Samen op zoek naar het paadje tussen twee huizen aan de rand van het dorp, maar afgeleid in gesprek en huizen bewonderd kun je wel eens een teken missen! Het is steeds een verrassing hoe en waar je een dorp achter je laat of binnen komt! En hier was het weer zo’n verrassing! Smal paadje uitlopen en wereld ligt aan je voeten en zo verdwenen we in het land tussen Holten en Laren, 14 km. Meerendeel open landschap, veel akkers en helft was verhard en de andere helft onverhard.
Bij Beuseberg langs de stuwwallen en over brug van de A1 flink stuk open land, akkers en velden! Prachtige oude boerderijen sieren het landschap! Pareltjes!! En vervolgens lopen we door door het bosgebied van Verwolde met het landgoed en al!  Al pratend, grapjes makend en het wel en wee van de wereld besprekend was Laren sneller in beeld dan we dachten!  Een viaduct hield het dorp even verborgen maar die voorbij en liepen  we de bebouwde kom binnen, langs de school tot aan de kerk waar de auto stond. Deze bracht ons terug naar Holten waar een heerlijke chocomelk met slagroom de kers op de taart was! Dank Ernst en wederom genoten van dit mooie stukje Nederland.
Nog een etappe en we zitten op de helft!

Etappe 12, Holten naar Laren 14-1-2021

Friday 14 januari 
With cloudy but dry wether I walked this 12e etappe with Ernst, a friend of us. Jos is still recovering from his knee injuries. So together we walked for the Bondeko school and the Batwa pygmees in Uganda!  From Holten to Laren, 14 km. Always a surprise how and were you left a village behind or enter the new place. This time we were looking for a small path between two houses and the world lies at our feet. And so we disappeared in the country side between Holten and Laren. Open landscape, fields and half was paved/unpaved.
Beautiful old farms adorn the surrounding, like pearls!! 
Near Beuseberg beautiful moraines beside water. Thereafter a part of forest area of estate Verwolde! 
 
While we were talking, making jokes and talking about the good and bad of the world and all at the sudden after passing a viaduct Laren was there! End of this walk! 
In Holten we enjoyed a chocolade with cream! Thanks Ernst, it was a pleasure!