Etappe 16, Braamt - Millingen 4-3-2022

Etappe 16, Braamt - Millingen 4-3-2022

Vrijdag 4 maart, van Braamt naar Millingen.

Met stralend weer op pad en wat een verademing om met de lente in het vooruitzicht te lopen. Een tocht over grenzen en grenzen verleggen. Jos pakt er weer een paar km bij en op 8 km keerde hij bij de uitkijktoren in het Berger bos om. Boven konden we genieten van een prachtig rondom zicht tot in Kleve en ver Nederland in. Zelf liep ik samen met Willem ( jongste broer van Jos zijn vader) dapper verder over het glooiende landschap.

De karakteristieke stuwwallen van het landschap van Montferland geven de kuiten een uitdaging en ook de adem doet zich gelden.

Vanuit dat grote bosgebied liepen we zo Duitsland in, zo grappig en een kwestie van kortste route denk ik zo!

Het dorpje Spijk uitlopend botsen we op de bovenrijn waar men zich opmaakt voor het grote zomerseizoen met werkzaamheden voor nachtplekken. Het snelstromende water was indrukwekkend en op zich fantastisch om zo langs het water te lopen en al wachtende op het laatste pontje van die dag om 17.00 uur konden we nog even genieten van alle vrachtschepen die voorbij voeren van en naar Duitsland. En met een glanzende zon op het water troffen we Jos aan de andere kant in Millingen in het gebied van de Gelderse poort en lieten ons biertje goed smaken. 24 km gelopen in de volle zon, dank Willem, waarvan het eerste deel met ons drieën. Het was weer een feestje om zo met elkaar door het Gelders landschap te lopen.

#stichtingbondeko #Bondekoschool #KickUganda #Batwa #Pygmeeen #traditionelegeneeskrachtigekruiden #bijenhouden #sponsertocht # Pieterpad #Braamt #Millingen