Etappe 19, Vierlingsbeek - Gennep 29-04-22

Etappe 19, Vierlingsbeek - Gennep 29-04-22

Etappe 20 werd 19
Het werd een verassing want waar we dachten te starten van Vierlingsbeek richting Swolgen, liepen al druk babbelend keurig op de tekens van het Pieterpad en stonden we tot onze verassing met onze neus naar de Maas te kijken ipv dat we de Maas in de rug moesten hebben.
Een check met tegemoetkomende PP wandelaars bleek dat we al pratend naar het noorden te zijn gelopen! Het weer was zwaar bewolkt dus oriëntatie op de zon was lastig en ja al kletsen……en vandaar de verwarring . We konden kiezen om de 4.5 km terug te lopen of deze etappe dan in omgekeerde volgorde te vervolgrn!
De grap was dat we door Corona en omstandigheden deze etappe moesten uitstellen tot volgende week….en dus was het onbekend terrein! 
Maarrrr het was wederom een fantastisch mooi gebied!

Nadat we van onze verbazing waren bekomen en ons kopje koffie hadden gedronken met een overgebleven tompoes nam Jos de weg terug naar Vierlingsbeek en José vervolgde de route met neef Peter om met het pontje de Maas over te steken richting  Gennep dus.
Vanaf Vierlingsbeek liepen we via de Groeningsche Bergen en de Maasheggen langs de Maas om deze bij Afferden met pontje over te steken. We staken het prachtige natuurgebied Het Quin over. Wat een genieten! En vandaar door het bosgebied van de Zwarte Kamp, de Zwarte Heide en de Heijense Bossen om zo langs de noordzijde van Gennep het dorp in te lopen. 

Wat dan wel een gelukje was dat we geen vervoersprobleem hadden  (bij de pech van Jos zijn knieën) dat Jos met een pintje klaar zat in ‘de Babbel’. Zo konden we de dag met een gulle glimlach weer afsluiten.
Zeer tevreden met tot nu toe opgehaald resultaat voor de Batwa als de Bondeko school. Toch hopen we nog op extra sponsering om beide doelen in juni met een mooi bedrag te eindigen.

Pieterpad# sponsorloop# Bondekoschool# Batwa# Pygmeeen# bijenhouden# geneeskrachtigekruiden# Vierlingsbeek # Gennep# lente#

Stichting Bondeko, Amersfoort, 
NL02INGB0005467583 o.v.v. 
Voor José : KICK Batwa
Voor Jos: Bondeko school