Etappe 21, Meerlo - Venlo 24-5-22

Het was heerlijk wandelweer en wederom prima gezelschap.gelijk. Deze dag liepen we met Carla, stadsgenoot en beeldhouw-vriendin. Wij kennen elkaar van de beeldhouwweken in Andalusië en hier in Nederland door Jump4Art georganiseerd. Zij is een geroutineerd wandelaarster, had geen enkele moeite om die extra kilometers van Meerlo naar Swolgen erbij te lopen ! Voor mij was het uitdaging maar het is gelukt! Heerlijk om zo in Limburgs landschap te zijn, andere sfeer en afwisselend asfalt weg en zandpad. Mee-meanderend langs de Groote Molenbeek tot nabij Tienray, achterlangs Swolgen en dan over de Swolgender heide en het Schuitwater; prachtig Moerasgebied. Na 8 km liep Jos weer terug en gelukkig gaat het steeds beter!

In de buurt van Broekeind werden we letterlijk het erf opgetrokken van een vrouwke die een hele uitspanning heeft gemaakt met Koek en Zopie aangevuld met aspergesoep! Nu die laatste deed onze twijfel om zeep brengen en weldra zaten we aan een goed gevuld kopje asperges met soep! Heerlijk!!

We liepen stevig door ondanks sommige handicaps en met een heerlijk ijsje liepen we Grubbenvorst uit op naar het pontje die ons de Maas hielp oversteken. We keken gek op toen Jos vroeg of het smaakte? Zo hilarisch om elkaar daar dan weer tegen te komen op het pontje! Maar dan wel met twee kilo asperges in de kofferbak! Hij was op weg naar Venlo om ons daar op te wachten. Hij had geen zin in de snelweg en wilde binnendoor.

Het laatste deel van Velden naar Venlo was letterlijk langs de oevers van de Maas. Koeien trotserend en met gevaar door een flinke vlaai verrast te worden in het ruige landschap kwam Venlo in zicht! Met veel plezier samen en nog steeds babbelend wandelden we Venlo binnen.

Ondanks dat Carla wel wat gewend was, was ook zij blij dat we Jos op afgesproken plek aantroffen. 21 en 6 maakt toch 27km… en dat voelde ik goed aan mijn kuiten maar met het besef dat het in Uganda dagelijkse kost is om einden te lopen is klagen voor mij geen optie! Het doel behalen is dan belangrijker!

Zo ook het doel om nog een flink bedrag binnen te halen voor de Bondeko school en de Pygmeeën. We hebben ieder aan sponsorgeld de € 1000 gepasseerd maar we willen de laatste 5 etappes nog zeker een verdubbeling maken. Dus alle (kleine) beetjes zijn welkom! En grote dank voor alle eerdere bijdragen.

Stichting Bondeko, Amersfoort,
NL02INGB0005467583 o.v.v.
Voor José : KICK Batwa
Voor Jos: Bondeko school