Etappe 23, Swalmen - Montford 10-6-22

Om 7.30 zaten we in de auto, doel was half 10 Montfort waar Mien haar echtgenoot ons 3 naar Swalmen zou rijden! Mien woont in Weert en zit samen met Jos in het bestuur van de 4-10RI, een organisatie voor veteranen die tijdens de politionele acties in Indonesië hebben moeten dienen als dienstplichtig soldaat, zoals hun beider vaders hebben moeten doen!

De route van vandaag was zowel bos al open landschap door gemoedelijk ogende dorpjes, achterlangs Roermond. Hier en daar werden nog asperges geoogst en stond de mais voor veevoer er weer groen bij! Mooie landhuizen en kastelen, teveel om alles te benoemen!!

We begonnen met droog weer maar bij Boukoul begon het vochtig te worden en bij Melick kregen we de volle laag met onweer waardoor we bijna geen hand voor de ogen zagen!
In Sint Odiliënberg konden we schuilen in koffie/giftshop en de handdoeken die we kregen hielpen om even wat te drogen en te genieten van warme thee en een tosti! 
Wat hebben wij te klagen? En zeker als we ons beseffen hoe situatie in Uganda is… hoe belangrijk is goed onderwijs met een maaltijd in de buik. En de Pygmeeen, leven in armoede, voedsel wat niet vanzelfsprekend is, geld wat verdiend moet worden om onderwijs en gezondheid toegankelijk te krijgen! Nee dat lopen wij fier door om uiteindelijk 5000,00 euro bij elkaar te krijgen. Dan zal Wilde Ganzen het geld vergroten tot 7.500,00 en kan het een verschil maken in aanschaf bijenkasten , vrucht en fruitbomen en hiermee ook een handelsproduct van te kunnen maken…
En kinderen die kansen krijgen op de Bondekoschool en durven dromen om de armoede te ontstijgen…
Zo dromend lopen wij het laatste deel van het Pieterpad waar de regen zich heeft verruild voor droog weer! Met nieuwe moed, weliswaar door nat bos, op naar Montfort! Hoe dan ook een heerlijke gezellige en afwisselende dag! 

Bij Mien thuis getrakteerd op een heerlijk diner.
Dank Peter en Mien en allen die ons steunen! 
En nog steeds helpen alle (kleine) beetjes.
Tot volgende week bij de laatste 3 etappes! 

Stichting Bondeko, Amersfoort,
NL02INGB0005467583 o.v.v.
Voor José : KICK Batwa
Voor Jos: Bondeko school