"Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent."
E. E. cummings, Amerikaans dichter en schrijver, 1894-1962

Home

Logo Elykya

Het woord Elykya komt uit het Lingala en betekent letterlijk ‘hopen’ of ‘verlangen’. Verlangen verbind ik gelijk aan dromen, iets willen bereiken of ontwikkelen. Inzicht verkrijgen over de gebeurtenissen, obstakels, ziekten in je leven.  Hoe zou het zijn als ik je kan helpen om dit inzicht te krijgen en er mee aan de slag te gaan?

Het aangaan van een kunstzinnig en/of biografisch proces werkt therapeutisch en geeft bewustwording over jezelf en dat wat er in je leven voorbij is gekomen. DRU-yoga kan hierin een belangrijke ondersteuner zijn om thuis te komen bij jezelf.

Door het proces te begrijpen kunnen er verandering in gang gezet worden en nieuwe keuzes gemaakt worden die leiden tot acceptatie, verandering en/of aanpassing. Die keuzes geven je de grip op je leven terug in eigen kracht en mogelijkheden tot ontwikkeling. Welke vragen stel je jezelf?

Wat zit je in de weg of waar heb je last van?
Welke drijfveren bepalen jouw leven?
Volg je de juiste koers?
Welke doelen of heb je voor ogen?
Wat wil er ontwikkeld worden?

Mijn vraag is dan: Wat helpt je om de moed in jezelf aan te spreken? Kan ik je helpen om hier richting aan te geven?

pastel

Kunstzinnige therapie: schilderen, tekenen, met klei of andere materialen als een verdiepingsweg of gewoon voor je eigen plezier. Het gemaakte werk is als een spiegel van wat je innerlijk beleeft. Hierdoor wordt zichtbaar wat onbewust aanwezig is.
Kunstzinnige therapie werkt non-verbaal en werkt direct!!

levensboom

Biografisch werk: Binnen het onderzoek in je levensverhaal ontdek je je rode draad en het geeft je inzicht in patronen, drijfveren, gebeurtenissen en gemaakte keuzes in je leven. Biografische coaching werkt verrijkend/inzicht gevend!

yoga

DRU-yoga biedt fijne bewegingsoefeningen, in samenhang met de ademhaling, ontspanning en evt mediatie, waarbij elke beweging doorwerkt op fysiek, mentaal en psychisch gebied. DRU-yoga werkt door op je gehele welzijn.

Welke vorm past het beste bij jou?  Ook tijdens de intake kan de vorm duidelijk worden. Maar door jouw keuze heb je de weg naar ontwikkeling al in gang gezet. Hoe hoopvol is dat??

Jouw proces wijst je de weg in wat je nodig hebt om je verder te ontwikkelen. En daar wil ik je graag bij helpen.