Sponsoractie: Ik loop voor de Batwa!

Vanaf vrijdag 13-08-2021 loop ik het Pieterpad voor de Batwa (Pygmee volk in west Uganda).
Wil je mij sponseren?
Alle hulp is welkom.

Stichting Bondeko, Amersfoort, NL02INGB0005467583 o.v.v. KICK Batwa

Het idee voor deze LAW ( Lange Afstand Wandelroute) van totaal 482 km lengte van Pieterburen naar de Pietersberg in Maastricht is ontstaan in onze vakantie en is vandaag begonnen met 12 km!
Het doel van deze uitdaging is geld in te zamelen voor de Batwa (pygmeeënvolk) in west Uganda waar ik sinds 2016 bij betrokken ben geraakt. In 2018 hebben we na onderzoek een plan gemaakt naar leefomstandigheden en mogelijkheden tot verbetering van gezondheid en landbouw en genereren van eigen inkomen.
Zij zijn uit hun habitat verdreven en wonen als minderheid op kale heuvels aan de rand van het bos.

Het proces van stimuleren van landbouw en veeteelt is aantal jaren geleden in gang gezet door Maarten Bootsma (Thot worldwide) en na mijn bezoeken daar heb ik mij hierbij aangesloten en de Batwa omarmd.
Ik richt mij nu vooral eerst op de bijen houden incl scholing en de traditionele gewassen ( incl aloë Vera), zodat iedere groep (er zijn er 10) rondom lake Bunyoni hier mee aan het werk kan.

Om de eerste stappen te vervolgen wil ik het geld van deze sponsoring gebruiken om de groepen te voorzien van gewassen en noodzakelijke materialen om bijen te kunnen houden en scholing.

Amos met zijn team KADOLHA begeleiden al jaren de Batwa en kwetsbaren mensen daar. Ook in deze Corona-tijd wat alles nog ingewikkelder maakte.

Je bijdrage is daarom zeer welkom en wordt goed besteed!
Sponseren kan natuurlijk op vele manieren…
Per km of per traject, een bedrag los van afstand of tijd, en ook wanneer je maar wilt.
Naast deze vorm van sponsoring van mij kun je natuurlijk ook zelf meelopen en je laten sponseren door jouw netwerk, hoe super is dat!
Op mijn websitepagina AFRIKA, vind je verslagen over mijn eerdere bezoeken aan Uganda. En vanaf volgende week ook mijn blog en informatie over deze actie en de sponsorloop.

Vast grote dank!
José